Home / ЗА ДОМА / СТЪКЛОПИС В ДОМА – СТИЛ И ЕФИРНОСТ

СТЪКЛОПИС В ДОМА – СТИЛ И ЕФИРНОСТ

Стъклописът не е излязъл от мода. Той може да бъде един артистичен акцент в съвременния дом. Притежава онази уникалност да предава атмосфера и да създава хармония във всяко едно пространство. Това се дължи на неговата способност да пропуска светлината. Когато тя премине през рисунката въздухът става цветен и в това именно се крие чара на стъклописа, това не е просто рисунка , картинка или цветно петно , а магия. Различава се от витража , защото се изпълнява върху едно стъкло и може да има много по фини детайли , но може и да го наподобява.
Стъклописа  може да се използва за декорация върху всякакъв вид стъклена повърхност. В един модерен и съвременен  дом място биха намерили стъклописи върху стъклени маси , витрини, пана, парапети на стълби , врати , декоративни прегради и осветителни тела. Понякога може да има ретро звучене , а понякога е с изключително модерен привкус. Може да бъде цветен акцент или фин и елегантен. В повечето случай той е нещо което може да бъде добавено и в по краен етап от създаването на един дом , но така или иначе е винаги подчинен на общото усещане за дадения интериор .
Рисунката върху огледало е една по различна интерпретация на стъклописа. Само по себе си огледалото винаги е било интересен елемент в интериора ,  а когато върху него има и рисунка, тогава то може да има и декоративен характер. Тук липсва прозрачността на цветната светлина, но се акцентува на наслагването на образи . Веднъж от отражението на самото огледало и допълнително от рисунката , като се получава интересно преплитане на реалност и рисунка.
„Удоволствие е да създаваш уют с характер”- това е стъклописа за Росица Попчева ,изпълнител на декорацията, която виждате на снимките . Завършила живопис във Великотърновския университет с поредица самостоятелни изложби и участия в общи изложби. Снимките са от нейни реализирани проекти.

ТЕЛЕФОН-0897802659
SKYPE – rosica.popcheva1

00434- рисунка на огледало
8502- стъклопис на врата и рисувано огледало
8552-стъклопис на маса
8571-стъклопис на пана

[smartads]

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*