Home / СПАЛНЯ / Правилата за хубав сън започват от леглото и матрака

Правилата за хубав сън започват от леглото и матрака

Една трета от живота ни минава в сън. За неговото качество съдим по това как се събуждаме – отпочинали или уморени. Поради тази причина леглото и матрака се явяват най – важните мебели в цялото жилище.

Един или два матрака да има на спалнята?

Това е най-честият въпрос, който си задават младите семейства при закупуване на първото общо легло. Големият общ матрак е по-евтин, с което приключва неговото преимущество.. Вземете в предвид, че мъжът и жената имат различно тегло. Поради това съпругът би трябвало  да има твърд матрак, докато неговата половинка – средно твърд. А, когато тя е с дребно телосложение, би трябвало да има мек матрак.

Също така с два самостоятелни матрака по-лесно се манипулира и чисти.

Големината на матрака

Точната големина големина на леглото и матрака е втората причина за качествен сън. Понякога хората избират спалня, широка само 1.40см., т.н. “френско легло”, на което спещите не могат да се наспят добре. Ширината на матрака за един човек, трябва да е минимум 80см. , така че широчината от 1.60м. за двама е наистина долната граница. Идеалната широчина на матрак за двама души е 180см. Дължината на матраците трябва да е с поне 20см. По-голяма от височината на човека.

[smartads]

Източник: www.tvujdum.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*