Home / ЗА ДОМА / Осветлението вкъщи – част 1

Осветлението вкъщи – част 1

В тази статия ще ви запознаем по обстойно с това що е то качествено осветление за вашият дом. Всички знаем, че светлината представлява изключително важен фактор за нас, доброто ни здраве и настроение, ето защо е добре  да знаем как точно да манипулираме с нея.

В следващите ни статии ще  представим отделните помещения в жилището Ви като ви посъветваме къде и  как да организирате светлинният поток. Надяваме се да ви бъдем полезни с представената информация.

Основна информация

За да бъдете напълно удволетворени и да извлечете максимума от дома си то обърнете внимание на  един от най-важните фактори – осветлението. Докато естественото осветление, чийто единствен източник са прозорците е предрешено при архитектурното изграждане на вашето жилище и впоследствие могат да му се правят само известни корекции, то изкуственото осветление се обмисля и устройва с обзавеждането на дома Ви и е изцяло във вашите ръце.

За да бъде поставено правилно и по възможно най-ефекетивния начин Осветление на кое да е помещение в модерното Ви жилище са необходими два вида изкуствено осветление – общо и местно

Общо и местно осветление

Общото осветление създава обща светлинна атмосфера в помещенията Ви, то позволява да се извършват някои дейности неизискващи силно напрежение на зрението, а също и безпрепятствено движение в опоменатото помещение.То смекчава резките преходи от светлина към сянка, които вредят на очите,обединява оптически отделните функционални зони в една обща, цялостна композиция.

Освен общото осветление всяко едно помещние изисква на едно или повече места устойването на Местно осветление, разчетено за специален вид дейности. Пример за добрата ползвамост на местното осветление е коридора, където светлината трябва да създава достатъчно добри условия за оглеждане в огледалото. В този случай може да прибегнете до използване на местно осветление като монтирате два аплика на стената от двете страни на огледалото на височината на главата.

Очаквайте още интересни статии относно осветлението в дома ви,четете внимателно и анализирайте написаното защото то със сигурност ще ви бъде от ползва.Пожелаваме ви Успех!

 

moderni lampi za spalnq

aplici za ogledalo

 

 

lampi za spalnq

 

lampi za ogledalo

One comment

  1. Идеята за библиотеката прежурната в аплик и обратното е изключителна, адски ми допада и определено смятам да се възползвам от нея. Сега се опитвам да устроя апартамента си за мен и моя партнюр и във вашият сайт намирам, това което в главата ми се губи. Благодаря Ви!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*