Home / ЗА ДОМА / Луксозна вила или луксозна яхта?

Луксозна вила или луксозна яхта?

Луксозна вила или луксозна яхта? На снимките виждате яхта, която предлага комфорт, простор и интериорна гъвкавост, каквито са присъщи на луксозните вили. Вилата – яхта е дълга 58 метра и широка 38 метра. В нея могат да е настанят 12 гости и 20 членен екипаж.
Интериорът на яхтата следва високите стандарти на проектантски фирми и е оборудван с водоустойчива кожа, като дървен материал се използва в повечето частти на вътрешността. Общата разгърната площ на това луксозно съоражение е  3,400 м ² като яхтата  е разделена на три различни нива, в които се намират стаи достойни за най –  луксозна вила и най-изтънчен вкус. Тук има трапезарии, библиотеки, СПА области и шезлонги за почивка на открито.
Яхтата е тествана при различни условия и резултатът е, че при неблагоприятни метеорологични условия си остава по-стабилна от всяка друга от нейният вид, а когато е закотвена тя създава равна повърхност на водата  зад нея и ако на борда и има  плувци, то те се чувстват сякаш са в един басейн със спокойна вода, без вълни, но с големи размери.

Тъй като целта на проекта е да създаде една лодка, която имитира спецификациите на луксозна вила, това означава, че плавателният съд трябва да бъде така стабилен, като би била една вила построена на земята.
Другото необикновенно  за тази концепция е, че въпреки своята щедрост, изключителен дизайн и авангардни технологии тя е екологично чиста както по отношение на избора на материали и  дизайн, така и по отношение на  потреблението на енергия.

Всеобщо мнение е, че този проект представлява едно истинско произведение на изкуството по отношение на технология, дизайн и вътрешно обзавеждане.

Дизайнерски екип:
Pierre-Alexis Dumas
Luca Bassani Antivari
Gabriele Pezzini
Mauro Sculli

Главен инженер:
Roar Ramde

Интериор и архитектура:
Denis Montel, RDAI

3D изображения:

Wally Hermès

[smartads]

luksozna vila - qhta

luksozna vila - qhta-2

luksozna vila - qhta - 4

luksozna vila - qhta - 5jpg

luksozna vila - qhta - 6

luksozna vila - qhta - 7jpg

luksozna vila - qhta - 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*