Home / ЗА ДОМА / Камина без комин

Камина без комин

Камината е символ на семейния уют и топлина. Изпълнението на камината не е лесна работа и винаги изисква наличието на комин. Поради тези причини, живеещите в панелни сгради са ощетени. В днешни време обаче това вече е възможно и леснодостъпно.

БИО – камините не изискват наличието на комин, поради което са мобилни, като всяка мобилна мебел в жилището ни. БИО камината може да се разположи където и да е в апартамента. Тези камини имат самостоятелна камера за горене, която не е част от стената. Инсталирането на такава БИО камина става за 15 минути. Освен това тя е източник на топлина и е идеално решение за панелните сгради.

Горивото за тези камини е био спирт, който гори с красив жълт пламък. Без дим, без остатъци, без миризма, без дърва, без комин – това е БИО камината. Такава камина, освен в апартамента, може да се инсталира в офиса, банята и т.н. Тя затопля веднага с приятен огън.

При горенето се отделят въглероден окис и вода, това което човек издишва при дишане. Ако се постави и някакъв аромат, въздухът в помещението става много приятен.

Мощността на БИО камината е 3kW.

Камина без регулатор изгаря 1 литър био спирт за 1-3 часа. Моделите с регулатор изгарят 1 литър био спирт за 3-6 часа.

Формата и типът на био камините са много разнообразни.

[smartads]

Източник: www.domoviny.cz

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*