Home / ЗА ДОМА / Как да създадем персонализиран домашен офис

Как да създадем персонализиран домашен офис

Напоследък все повече хора работят от домовете си. За разлика от търговските офиси, домашния такъв може да отразява Вашата индивидуалност и предпочитания. Изграждането на напълно индивидуализирано работно място прави разликата между необходимостта и желанието за полагане на труд. Дори може да се окаже, че персонализирането на домашния ви офис може неусетно да Ви накара да прекарвате повече време работейки и то с много повече удоволствие.

Намирането на подходящата локация е първия ключов момент от идеята за създаване на домашен офис. Всяка възможна позиция има плюсове и минуси за обсъждане. Например, ако Вашия бизнес предполага срещи с много хора, то локализирането на офиса ви в близост до входното антре и тоалетната може да осигури на останалите членове от семейството Ви известно спокойствие. Някои нови домове имат предвидени помещения за домашен офис, отделени с големи френски стъклени врати веднага до входната врата. От друга страна, ако Вашите работни навици са по-спретнати, офисът може да е разположен на всяк друго място в дома Ви.

Ако се налага да наглеждате децата, докато работите, то тогава можете да разположите работното си място в хола, но така че да се отделите в собствен работен кът. И то така, че когато водите разговори по телефона с Вашите клиенти те да не чуват детски крясъци и глъчка.

Ако искате да сте усамотени, за да можете да концентрирате по-лесно Вашето внимание върху работата, то тогава можете да превърнете в офис мазето, гаража или допълнителната пристройка към къщата Ви. Или да изградите такава, с не много средства и усилия – но за това очаквайте отделна статия.

Разполагате ли с по-голяма спалня, то тогава лесно можете да организирате работен кабинет в единия край, дори ако се налага да работите до късно вечер, или през нощта, без да се притеснявате, че ще развалите съня на партньора Ви.

Където и да решите да разположите офиса си, погрижете се да изолирате шума. Прекалено многото шум определено ще смущава работата Ви, така че постарайте се да решите този проблем. Драперията и килимите спомагат за абсорбирането на звука, докато свободните празни пространства го усилват. Също така, разполагането на библиотека с книги може да намали нивата на шум, които достигат до Вас.

Друг важен момент, за който трябва да помислите е осветлението и окабеляването. Дори и с безжичен интернет, имате доста други устройства с кабели, като принтер, факс, скенер, копирна машина и т.н. Постарайте се да вкарате всичк в кабелни кутии, минаващи плътно до стената и отчасти ще решите този проблем.

Не на последно място трябва да помислите какво пространство ще заема Вашият офис от така или иначе ограничената домашна площ. Ако нямате как да се отделите в самостоятелна стая, изберете да поставите стилно бюро в хола, което да стои добре и да допълва интериора ви.

Уверете се, че няма никакви законови пречки от това да развивате бизнеса си от собствения си дом, осигурете си нужните разрешителни и спазвайте всички нормативи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*