Home / ДНЕВНА / Как да направим малката стая да изглежда по-голяма

Как да направим малката стая да изглежда по-голяма

Малките стаи честo ни ограничават и ни карат да се чувстваме неудобно. За щастие ние можем да променим това като използваме някои лесни  и класически трикове в дизайна, с които да направим така, че малката стая да изглежда по-просторна. Ето няколко съвета.

1.Боядисвайте в светло

При боядисването на стените, винаги използвайте ярките и светли цветове. Това не означава непременнно, че трябва да живеете в стая с бели стени – вече има различни светли нюанси, на всеки цвят, който пожелате. Светлите и ярки цветове отразяват светлината в стаята и това я прави да изглежда по-голяма.

2. Огледалата

Поставете голямо огледало – то ще отразява както естествената  светлина през дена, така и изкуствената вечер , което също създава визуален ефект за по-просторно помещение.

3. Подредете мебели практично

Ако в стаята имате големи мебели, опитайте се да ги подредите под ъгъл, като се стараете да са предимно на дългата стена.

4. Малки мебели.

Ако още не сте купили мебелите опитайте се да изберете мебелите в мащаб със стаята. По – малки, леки, които заемат по-малко място. Не купувайте тежки и големи дивани. Ако сложите такива в малката стая, това ще създава усещането за предтрупаност, от там и помещението ще Ви се струва по-малко.

 

staq s ogledalo-2

staq s ogledalo-3

 [smartads]

staq s ogledalo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*