Home / ЗА ДОМА / Как да изберем мебелите за ученика – стол и бюро

Как да изберем мебелите за ученика – стол и бюро

Ето няколко съвета, когато избирате мебели и обзавеждане за детската стая на ученика.

  1. СТОЛЪТ – това е основата. Най-важните параметри, на които трябва да отговаря столът са:

–         Точна височина, но с възможност да се променя. Височината на столът трябва да е такава, че когато детето седи, стъпалата на краката му да опират плътно до пода, а коляното да е огънато под прав ъгъл.

–         Дълбочина на сядане – тя е важна, за да няма изкривяване на гръбнака. Гърбът на детето трябва да е плътно облегнат на облегалката, краката образуват прав ъгъл в колената, а стъпалата опират пода с цялата си площ. Това са принципите.

–         Материал и тапицерия – повечето столове са изработени от комбинирани материали, от пластмаса до метал. Освен здравината, важен момент е и възможността за проветряване. Тапицерията е необходимо да бъде качествена и да не запарва детето при продължително седене.

–         Дизайн и манипулации – Дизайнът на стола определено зависи от възрастта на детето, както и от интериора на детската стая.

Най – практични са столовете, които с един или два бутона променят височината и дълбочината на сядане. Задължително е столът да е с колелца, но и това трябва да се съобрази с вида на пода в детската стая. Ако в стаята има килим, се използват твърди, обикновено черни колела. Ако пода е паркет, ламинат или корк, колелцата трябва да бъдат облечени с гумено покритие.

  1. БЮРОТО – Няколко съвета за основните принципи, които трябва да следвате при избора на бюро за детската стая:

–         Възможност за промяна на височината на плота на бюрото

–         Възможност за промяна на наклона на плота

–         Материал за бюрото – най-добре е да бъде изработено от твърдо дърво

Освен за качествените мебели, не трябва да забравяме  и за цялостния уют когато обзавеждаме детската стая. Да не забравяме, че освен работна зона, трябва да осигурим и зона за релаксация на детето.

[smartads]

Източник: www.zivotnistyl.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*