Home / ЗА ДОМА / Къща от “LEGO”

Къща от “LEGO”

[smartads]

 LEGO Group

Къщата е построена по инициатива на Джеймс Мей,  водещият на популярното предаване за автомобили  “TOP GEAR”. Този път тя беше проект за неговата нова поредица за BBC – “История на играчките”. ”LEGO” къщата беше построена във Великобритания и е първата  в света изградена в реален размер от “LEGO”елементи.

lego2

 

lego1

В изграждането и са участвали 1000 доброволци, използвани са над 3 милиона “тухли”  от  „LEGO”, като всяка тухла е съставена от 272 елемента. Къщата е с истинска работеща баня и тоалетна като и мебелите вътре също са напревени от „LEGO” – от леглото и пантофите до четката за зъби.

lego3

 lego6

Двуетажна къща  – тя можеше да бъде най-голямата сделка на пазара за недвижими имоти. За съжаление малко след изграждането си къщата беше разрушена. Създателите и трябваше да съберат 50 000 лири, за да могат да я разглобят и пренесат на друго място, където да я построят наново и за постоянно. Те дори подеха кампания за спасяването и във популярната социална мрежа Facebook, но не успяха да съберат нужните средства.  Въпреки всичко не са се отказали, че един ден ще реализират отново този проект.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*