Home / ЗА ДОМА / Изложения СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и СИХРЕ

Изложения СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и СИХРЕ


Оригинален дизайн и функционални решения за мебели и хотелско оборудване и обзавеждане


От 26 до 29 октомври 2011 г. в Интер Експо Център – София, потребители и ценители ще станат свидетели на последните дизайнерски и технологични решения в сферата на мебелната индустрия – на изложението СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, и в сферата на  хотелското, ресторантското, кетъринг и СПА оборудването – на изложението СИХРЕ.

На СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ български и чуждестранни компании ще изкушават клиента чрез авторски мебели с дърворезба и скулптура, проекти за цялостно художествено оформление на интериори, художествена обработка на стъкло и класически витраж. Фирмите традиционно залагат на еко- и здравословни разработки – матраци без лепила и ортопедични матрачета за деца и бебета.

Екстравагантни мебели във футуристичен стил ще си съперничат със състарени мебели с уникален дизайн и с ръчно изработени елементи, като дърворезба, за приза в престижния конкурс ”Мебел на годината”. В конкурса тази година участват 14 фирми с над 20 продукта, а победителят ще бъде обявен на 26-ти октомври. Същия ден ще стане известен и победителят в конкурса на “АДП Смолян” за продуктов дизайн на промишлено изделие за серийно производство.

Конференциите “Насърчаване на износа на българските мебели”, организирана от Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост в България, и “Иновации в горската промишленост и инженерния дизайн”, организирана от факултет Горска промишленост на Лесотехническия университет, ще се състоят на 27 и 28 октомври.

На 27-ми от 14.00 ч. ще се проведе презентация на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на тема „Възможности за финансиране по Оперативна програма “Конкурентоспособност по приоритетни оси 1, 2 и 4“.

В уъркшопа Designer Talks на дизайнерска група ЧЕРГА ще вземат участие лектори от Испания, Италия, Мексико и др.

Изложението СИХРЕ ще презентира продукти и технологии, които покриват високите изисквания на ресторантьорския и хотелиерския бизнес през 2011 г. от обзавеждането до специализирания софтуер, информационните и охранителни системи, ползвани в бранша. Сред основните направления на изложбата са още професионалното кухненско, барово, сладкарско и кетъринг оборудване и модерен интериорен текстил. Ще бъдат представени и рекламно-информационни елементи от ново поколение, които се грижат за имиджа на съвременния ресторантьорски и хотелиерски бизнес.

Срещата-дискусия ”Качеството на туристическото обслужване, професионалното оборудване и подготовката на кадри. Проблеми и решения” ще допълва програмата на 11-ото издание на изложението СИХРЕ тази година. По темите ще дискутират специалисти от Национална Асоциация ХОРЕКА, Българска агенция по безопасност на храните, Българска туристическа камара, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация и др.

За повече информация: www.iec.bg

[smartads]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*