Home / ДЕТСКА / Фън шуй в детската стая

Фън шуй в детската стая

За детската стая според Фън Шуй, най-доброто изложение е източното или югоизточното. Енергията на тази ориентация е свързана с пролетта и поддържа развитието на детето. Северозападното и западното изложение, поддържат у децата игривост и творчество, но в същото време внасят в детската стая и елементи на съперничество, поради което такова изложение не е препоръчително, особено при общото съжителство на братя или брат и сестра.

При обзавеждането на детските стаи, трябва да избираме естествени материали, както за мебелите, така и за пода. Успокояващите цветове са светло зелено, светло синьо и кремаво. Ако смятате, че детето Ви е много замислено или пасивно, допълнете интериора на стаята с предмети в наситен зелен, жълт и червен цвят. Зеленият цвят осигурява притокът на източна енергия, която има влияние върху сигурността.

При учениците обзавеждането и разположението на ученическото бюро в детската , оказват влияние върху способността на детето да се съсредоточи и с интерес да учи уроците си. Апетитът за учене се получава по -лесно, когато работният плот на бюрото е с гладка повърхност и когато всичко на него е подредено. Така, че драги родители, приучавайте децата си още от малки да подреждат вещите си.

Много важна е и ориентацията на бюрото. Според Фън шуй, ориентацията на изток, спомага за по-доброто съсредоточаване на детето. Северната, поддържа независимост и самостоятелност. Северозападната ориентация на бюрото поддържа отговорността.

Тьй като родителите познават най-добре характера на децата си, те би трябвало да изберат необходимата ориентация на детската стая и да не забравят, че всяко дете има различни способности и дарби.

[smartads]

Източник: www.bydeni.cz

One comment

  1. тази стая е супер

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*