Home / АРХИТЕКТУРА / Еко архитектура – сглобяема къща

Еко архитектура – сглобяема къща

[smartads]

Тук ще Ви разкажем за проект на екологична сглобяема къща захранена от слънчева енергия.

Дизайнерите от  “Sistem Design Studio” са проектирали сглобяема къща, която е съставена от модули. Интересното в проекта на тази къща е, че тя се състои от един основен модул, който е съобразен с основните нужди на едно домакинство – баня, кухня и стая. Останалата част от пространството може да се използва за добавяне на още модули, които могат да бъдат използване като допълнителни помещения в къщата – дневна, детска стая и спалня. Отделните модули могат да се придвижват с помоща на релсова система, която позволява на собствениците да променят помещенията, по начин който на тях им харесва. Допълнителни модули могат да се добавят вертикално и хоризонтално към основния модул на къщата, което дава възможност да се  променя размера на помещенията в зависимост от нуждите.

Другото интересно в този проект на къща е, че той е проектиран със  соларни модули на покрива, които генерират достатъчно електричество за осветяване на интериора във всички помещения с LED светлини.

Дъждовната вода се събира чрез една адаптирана система на покрива и също се използва от домакинството.

Целият проект  на тази къща е екологично ориентиран.

Недостатъци: Тъй като това е нов проект, който не е изпитан във времето основните притеснения са за устойчивостта на подвижните модули в случай на бура, например.

modulna kachta

sglobqemi kachti

proekt na kachta

One comment

  1. Интересно! Може би това е бъдещото стоителство, без много замърсяване около изпълнението на сгради. А има предвидени и слънчеви панели. Мислене! Браво!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*