Home / БАНЯ / Дизайн на банята – пътеводител

Дизайн на банята – пътеводител

 

Въпреки, че не всяка баня може да изглежда като произведение на изкуството, то винаги можем да почерпим свежи идеи от непрекъснатото развитие на пазара. Дори малките бани, които не могат да бъдат уголемени могат да изглеждат прекрасно, благодарение на интелигентен дизайн, атрактивни уреди и привлекателни цветове.

Създаването на по-добра баня не е само фикс идея, а е доста разумно решение. Добавянето на втори санитерен възел в дома значително подобрява обслужването, така както и ремоделирането и модернизирането на старата баня.

Дори да не планирате скорошна продажба на семейния си имот, ремонтирането на банята значително подобрява семейния Ви комфорт и Ви дава усещане за изисканост и стил. На първо място банята трябва да се превърне в едно безопасно и релаксиращо кътче в дома Ви.

Можете веднага да предприемете няколко стъпки в тази насока:

Персонализиране на Вашата баня – пребоядисване и подмяна  на мебелите, конфигуриране на пространството. Консултирайте се със специалист, или почерпете идеи от съвременно обзаведените помещения в специализираните магазини.

Ако ще моделирате наново цялата баня, помислете дали ще изграждате наново, или ще използвате готовата конструкция.

Преценете с какъв бюджет разполагате. Седнете и направете списък на всички задължителни мебели и аксесоари, като се съобразявате с цените.

Наемане на дизайнер за реконструиране на банята може да е скъпо удоволствие, но все пак е хубаво да се консултирате със специалист, или строителен инженер, ако ще предприемате по-мащабен ремонт.

Направете план за обновяване, кое след кое следва и т.н. Например, можете да решите, че искате да съборите една стена, да затворите друга и да преместите вратата, като междувременно вътре разместите мебелите и разположите вана.

Осветлението и вентилацията са най-важните елементи на всяка баня. Затова първо решете как да осигурите най-добре тези 2 показателя.

Вътрешна декорация – към това спадат решенията, които ще вземете за това какви плочки да сложите например, или в какъв цвят да я боядисате.Също така, преценетае какви цветове и текстура ще използвате така, че да се добие представа за по-обширно или по-уютно помещение.

Следващите илюстрации биха могли да Ви вдъхновят да предприемете конкретни стъпки в насока ремонт и дизайн на банята, надяваме се да почерпите ценни идеи и да получите вдъхновение. Положително си заслужава да обърнем специално внимание върху тази част от дома ни, тъй като това ще ни накара да се почувстваме много добре и ще подобри качеството Ви на живот.

banite

banq

[smartads]

kolekciq za banq

snimka banq

Източник: tlc.howstuffworks.com

One comment

  1. стгласна съм, че банята допринася за семейният комфорт и е основна в създаването на усещане за лукс. много повече от което и да било друго пространство в дома. маргарита

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*