Home / ДЕТСКА / Цветове и материали за детската стая

Цветове и материали за детската стая

Внимателно с цветовете в детската стая

Родителите правят грешка, когато прекалят с цветовете в детската стая. При избора на цветовете на детската стая е много важно да се посъветвате със своите потомци. Защото, ако изберете цветове, които не им харесват, те няма да се чувстват добре в своята стая.

Класическият цвят, с който няма нищо да развалите, е топло жълтият. Като успокояващи се препоръчват по-светлите тонове на синьото, розовото и зеленото.

Материали за детската стая

Идеалният материал за детската стая е дървото, което може да се комбинира с цветни пластмасови контейнери. Добре е да се използва “плаващ” под, допълнен с цветни килими, на които малките деца да си играят. “Плаващ” под е допълнителен под, над основния, с който се постига по-добра изолация.

Възраст на детето и цветовете

А. ПредучилищнаМебелите да бъдат едноцветни. Цветът на стените се избира спрямо цвета на мебелите. В тези два тона на мебелите и стените трябва да се съобразят и аксесоарите.

Б. Начално училищеМебелите за тази възраст се избират в светлите тонове на дървото, с цветни вратички. Всяко дете си избира своя цвят, като много модерни са: наситено розовия, оранжевия и зеленият цвят.

В. Гимназия (тинейджърска възраст) Мебелите са неутрален, естествен цвят. Аксесоарите се сменяват често, като се избират актуалните, модерни тонове.

Как въздействат цветовете

А. Червен цвят – дразнещо, агресивно

Б. Зелен и син цвят – успокояващо

В. Зелен, жълт, розов и оранжев – понижават агресивността

[smartads]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*