Home / АРХИТЕКТУРА / Архитектура на новото време – Дубай

Архитектура на новото време – Дубай

Динамичната архитектура – така наричат вече архитектурата на новото време.

Тук ще ви представя един проект за сграда със смесено предназначение((офиси, хотел, жилища) с местонахождение Дубай, Обединени арабски емирства и по проект на арх. Д-р Дейвид Фишър

Rotating-Tower-Dubai-UAE-1

Виждали сме високи сгради, виждали сме странни сгради, но някой виждал ли е сгради, които се движат и  действително променят формата си? Звучи невероятно, но не и за арх.д-р Дейвид Фишър.

Rotating-Tower-Dubai-UAE-3

Архитект д-р Дейвид Фишър е създател на първата динамична сграда в света. Планирана за 2010г.тя вече си е съдала името на  революционната Динамична кула. Збележителното в нея е, че тя ще може да се приспособява към слънцето, вятъра, времето и желанията на живущите в нея,  чрез завъртане на  всеки етаж поотделно.

Удивително е, но хората в нея ще имат избор със събуждането да видят изгрева на  слънцето в спалнята си и в същото време в края на деня да се  наслаждават на залези над океана по време на вечеря.

В допълнение на такова невероятно чудо на инженерната мисъл тази сграда ще произвежда енергия за себе си и дори и за други сгради, тъй като ще има вятърни турбини, монтирани между всеки въртящ етаж. Така 80-етажната сграда ще има до 79 вятърни турбини, което прави истинска зелена електроцентрала.

[smartads]

Динамичната кула в Дубай ще бъде висока 420 метра,  апартаментите ще са с размер от 124 кв.м., с Вили от 1200 кв.м.и места за паркиране към всеки апартамент и вила. Тя ще се състои от офиси, луксозен хотел, жилища, като впоследните 10 етажа ще бъдат създадени луксозни вили, разположени в отличното местоположение в Дубай.

Динамичната кула в Дубай ще бъде първият небостъргач изцяло изработен във фабриката от сглобяеми части. Така че, вместо  около 2000 работници, само 680 ще се достатъчни за изработката на този грандиозен проект. Изграждането е планирано да бъде завършено до 2010 година.

Rotating-Tower-Dubai-UAE-2

One comment

  1. Pingback: Архитектура на новото време – Дубай | МЕБЕЛИ