Home / ЗА ДОМА / 5 АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН ЗА 2015

5 АКТУАЛНИ ТЕНДЕНЦИИ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН ЗА 2015

КАКВО ЩЕ БЪДЕ МОДЕРНО В ОБЗАВЕЖДАНЕТО ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА?

Съчетание на гъвкавост, спокойствие и лукс в проектирането на мебели и цялостното вътрешно обзавеждане – в това се изразяват модерните интериорни тенденции за 2015. Включени са съвременни, ретро и класически дизайнерски идеи, а използваните материали са нови и традиционни. Изключително актуални са етно мотивите, екзотичните декоративни елементи и други. Дизайнерите залагат на творчество, индивидуалност, класически лукс в съчетание с широка функционалност, както и на иновации.

Съчетание от стилове, мотиви за декорация и материали
Модерните тенденции в обзавеждането за 2015 са именно смесването на нови и стари елементи за вътрешен дизайн, както и смесването на стиловете в декора. По този начин жилищното пространство свързва съвременното със старинното и придобива интересен, комфортен и стилен облик. Естествената цветова гама е хит тази година.

Модерните декоративни материали в обзавеждането
Такива са камъкът, металът, рециклираната дървесина, екзотичните и светли дървесини, боядисаната дървесина, луксозният мрамор, елегантният гранит, бронзът и златото. Мебелите, в които те са включени изглеждат изключително стилни и изящни.

Актуални щампи и цветни нюанси в интериора
Пастелните и естествените цветове се съчетават по невероятен начин с нюанси на кремаво-бели и сиви тонове, носещи прекрасните контрасти в модерните помещения. Естествените цветови схеми се пресъздават със студените нюанси на кафявото, сивото и наситеното зелено. Сред на-актуалните цветове са всички нюанси на лилавото, розовото и синьото.

Етно стилизациите и мебелите, които са с щампи, изобразяващи геометрични форми са топ тенденции за 2015 година.

Винтидж и ретро стил
За да дадете на жилището си наистина модерен облик, то трябва да се съобразите с модерните тенденции, които се наложиха тази година, а именно – ретро стил с елегантни, романтични и удобни дизайнерски идеи, бели и черни щампи, ръкописи, графики, постери – това са само част от модерните интерпретации на вътрешния дизайн в този стил.
Много популярни в момента са и индустриалните винтидж акценти в обзавеждането. Сред хитовите тенденции са металните етажерки, видимата тухла, лампи, сандъци, столове, палети, маси.

Универсален интериорен дизайн
Модерните дизайнерски идеи предлагат мултифункционалност и гъвкавост в обзавеждането. Тъканите и декоративните елементи, които са вдъхновени от природата, ярките и пастелни цветове са универсалните елементи за съвременния интериор. Свързват обитателите на жилището с природата и ги карат да се чувстват приятно и естествено.

tendencii v obzavejdaneto za 2015

Интериорен дизайн за 2015г.

Here is a collection of places you can buy bitcoin online right now.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*