Home / СПАЛНЯ / Акари и буболечки в леглото – как да се преборим с тях?

Акари и буболечки в леглото – как да се преборим с тях?

Според последни проучвания един от всеки 5 човека в Европа се е борил с буболечки, насекоми или акари в собственото си легло. Същото е положението и в САЩ, където според изследвания на Националната Асоциация за борба с вредителите над 80% от хотелските гости, 52% от пътниците в градския транспорт, 36% от собствениците на жилища и 32% от работещите в офиси са се сблъсквали сериозно с проблема.

Въпреки тези факти, все още голяма част от населението не е добре информирана относно вредата от нашествието на  насекоми в спалнята и съответно не предприема необходимите мерки за борба с досадните и вредни гадини. Някои смятат, че такова нашествие се появява в домовете на по-ниско образованите, слабо квалифицирани и съответно по-малко грижещи се за хигиената си хора. Но това не е така и никой не е застрахован срещу подобен проблем. Също така, някои хора смятат, че буболечките в леглото са смъртно опасни и разнасят неизлечими болести между жертвите си. И това не е точно така, но е много неприятно усещането от ухапванията на насекомите и предизвиква сърбеж, дискомфорт и поява на огромни червени белези.

За да се предпазим от акарите и другите буболечки е необходимо да предприемем няколко ежедневни действия, които са по силите на всеки.

На първо място, огледайте добре хотелската стая, преди да разопаковате вещите си и ако откриете следи от буболечки, като дървеници, бълхи или хлебарки сигнализирайте на рецепцията, или най-добре сменете хотела. Така ще предотвратите разнасянето на насекомите до собствените ви домове и съответно тяхното развъждане.

Когато се приберете след командировка, изследвайте внимателно багажа си, преди да го внесете у дома. След това веднага пуснете прахосмукачката и почистете куфарите, саковете и чантите – независимо, че може да не сте открили нищо притеснително. След което внимателно с топла вода и гъба минете външните открити повърхности на куфарите си.

Ако откриете в дома си и в леглото дребни вредители, най-добре потърсете специализирана помощ. Свържете се с компетентен служител от фирма за борба с вредителите и ще получите специализирана помощ. Така ще си спестите много главоболия за в бъдеще.

Ако насекомите вече са се развъдили в дома Ви, незабавно се свържете със специалист. Той ще дойде на място и ще състави план за премахване на тази заплаха. Ще се наложи и третиране с химически препарати, чието действие обикновено е безвредно за хората, но има случаи в които е необходимо да напуснете дома си за няколко дни, докато вредителите бъдат изтребени.

Ако разполагате със спирт с пулверизатор, можете да напръскате насекомото и то веднага ще умре. Всъщност спирта убива цели петна от насекоми, както и техните яйца. Задължително след това извикайте специалист по изтребване на насекоми.

Изперете веднага спалното бельо – чаршафи, одеяла, калъфи на висока температура. Това също ще подейства добре и ще почисти дрехите Ви от насекоми и яйца. Ако има начин и разполагате с парна прахосмукачка, попарете пода, стените и ъглите в спалнята си, до идването на екип.

akari v legloto

[smartads]akari

Източник: www.homhttp://bedbugger.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*