Home / СПАЛНЯ / 5 съвета за поддържане на спалнята

5 съвета за поддържане на спалнята

Вие най-вероятно прекарвате доста време в спалнята си. А това понякога може да доведе до непоносимост към една и съща обстановка, и да предизвика у Вас желание за промяна. Ако цпалното Ви помещение вече не е мястото, където спокойно можете да се отпуснете и да си починете, следващите няколко съвета могат да Ви помогнат да промените бързо и лесно този факт.

1.Почистете основно помещението, където спите. Ако до момента не е било много чисто и подредено, това може да бъде една от причините за предизвикваното чувство на напрежение и неудовлетвореност. Това също означава да махнете всички ненужни вещи, мебели, дрехи и прочее, които затормозяват окото и водят единствено до създаване на хаос и потиснатост. Така че, разчистете добре и се отървете от всички ненужни предмети.

2.Осигурете си достатъчно комфорт. Въпреки желанието на всички нас да пестим средства и да  не се впускаме в излишни и необмислени разходи, комфортът в спалнята трябва да е на ниво. Така че, не се скъпете да подмените някои елементи и ще видите какъв ефект ще има това върху общото Ви състояние. На първо място, снабдете се с възможно най-качественото легло и матрак, които можете да си позволите. Подменете и старите завивки, като сложите нови такива от лен или памук, така ще Ви бъде едновременно по-уютно и по-проветриво. Също така, наблегнете на различни аксесоари. Купете си нощни шкафове, удобни за подреждане на различни лични вещи и козметика. Поставете нощни лампи с хубав дизайн, огледайте се за допълнителни предмети, които биха могли да Ви донесат усещане за лукс и комфорт на прилична цена.

3.Пребоядисайте спалнята си. Изберете любимия си цвят и действайте. Но недейте да се спирате на натрапчивите цветове, които да Ви „избодат” очите. Още повече, неутралния фон може да се съвмести с различен стил мебели, ако някога пак решите да реиновирате помещението и ще Ви спести доста главоболия относно съчетаването на подходящи цветове.

4.Спрете се на определен стил, когато подобрявате дизайна на спалнята си. Недейте безразборно да смесвате различни по излъчване мебели и аксесоари, това ще породи още по-голям безпорядък. Можете да се консултирате със специалист, или да използвате някои от идеите, представени тук.

5.Декорирайте Вашето легло с орнаменти, изработени от качествена дървесина, или плексиглас. Важното е да се почувствате специални всеки път, когато се отпуснете в леглото си. Проявете фантазия, като създадете свое уникално място за релакс. Можете да добавите балдахин към спалнята си, да разположите в близост масичка за поднасяне на закуска в леглото, както и да поставите постелки за стъпване бос, мек модерен килим и стилни завеси, или ефектни щори.

Така без ненужно големи инвестиции ще персонализирате Вашата спалня, превръщайки я в мечтаното от Вас кътче за отдих и сън. И ще прекарвате повече време в нея, както и ще подобрите цялостното си настроение, освобождавайки се от дневния стрес.

dizain na spalnq spalnq - 2

[smartads]

spalnqta za spalnqta

Източник: www.homeimprovementpages.com.au

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*