Home / НАПРАВИ СИ САМ / 12 съвета ремонт в вкъщи

12 съвета ремонт в вкъщи

Тук  накратко ще приложим практични съвети при извършването на прости ремонтни дейности у дома. Така ще спестите време и нерви, особено ако нямате много опит в „домашното майсторене”. Така че, прочетете ги и си правете справка всеки път, когато имате нужда.

1. Когато боядисвате гипс картон, или дърво, задължително най-напред грундирайте със специален грунд и оставете да изсъхне добре. Освен, че постигате по-добър и плътен цвят, Вие спестявате и минимум една допълнителна ръка при боядисването.

2. Когато работите с чука, обработете плоската му част с едра шкурка, за да предотвратите приплъзването и по този начин намалявате риска да се самонараните, когато държите предмета с другата ръка.

3. Когато боядисвате, след като нанесете първата ръка увийте четките и валяците в найлони, за да предотвратите тяхното изсъхване, между слоевете.

4. Изобщо не се опитвайте да подхващате електричарски, или В и К ремонти, когато не сте сигурни какво правите. Освен, че поправката на собствения Ви „ремонт” излиза по-скъпа, тези дейности често са опасни за живота и здравето. Затова бъдете внимателни.

5. Когато се налага да пробивате керамични плочки с бормашина, предварително отбележете мястото , където ще работите с хартиени лепенки. Така ще накарате и боргията да стои на едно място.

6. Преди да предприемете по-мащабен ремонт на дома, винаги си направете бюджетиране. Разпределете и планирайте разходите и ако е необходимо, консултирайте се със специалист по дизайна. По този начин много по-лесно ще можете да съпоставите различните оферти, които Ви се предлагат и да изберете най-изгодната.

7. Когато завивате винт в твърда дървесина, предварително го намажете с восък, за да улесните процеса на пробиване на резба.

8. Двойно лепящото тиксо върши чудесна работа за поставяне на шаблони, или временно закрепване на предмети без да се налага да пробивате отвори, които да загрозяват повърхнината.

9. Ако имате стар електрически назъбен трион, който вече не работи – не го изхвърляйте. Ще Ви свърши идеална работа при изрязването на полиуретанова пяна, използвана при пре- тапициране на мебели.

10. Ако имате стар използван валяк за боядисване, то той би могъл да бъде идеален за почистването на олуци. А с дръжката спокойно можете да премахнете цялата насъбрана мръсотия, както и листата и клонките.

11. Стар нивелир може да послужи за укрепване на вашия пробивен или кръгов трион. Така острието ще има идеално легло, върху което да се движи без изкривяване.

12. Когато сменяте острието на макетния Ви нож, увийте старото и захабено в картон, или хартия, По този начин ще се предпазите от порязване, когато решите да изхвърлите боклука и ще бъдете по-сигурни че и други хора няма да се наранят сериозно.

Надяваме се, че с тези кратки съвети сме Ви помогнали да научите нещо полезно при неизбежното поправяне, ремонтиране и реновиране на разни неща в домовете ни.

[smartads]

remont

 Източник: http://www.diynetwork.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*