Home / ДНЕВНА / 12 практични съвета за всекидневната

12 практични съвета за всекидневната

1.Използвайте неутрална цветова палитра. Модерният стил е доста минималистичен, като това се отнася и до боядисването на стените. Неутрални тонове са бяло, бежово и черно. По този начин всички използвани аксесоари ще се открояват по-ярко, а и обзавеждането ще изпъква.

2. Добавете отделни елементи в ярък цвят. Докато базовата цветова схема трябва да се състои от неутрални тонове, акценти от ярки цветове, или смели мидели внасят стил на живот в модерния хол. Към тези цветове спадат пожарено червено, цвят на мандарина, жълтозелено.

3. Поддържайте предметите да изглеждат гладки и лъскави. Всичко от пода до мебелите трябва да има блестящ вид. Бетон, гранит и балатум отново са актуални за подова настилка, а хромът, стоманата и черното лакирано дърво трябва да са акцентът при мебелите.

4. Съсредоточете се върху геометрични и ъглови форми. Квадратните и правоъгълни форми често се срещат в съвременното обзавеждане, както и всяка форма, състояща се от прави линии и ъглови ръбове. Добра идея са правоъгълниците със заоблена форма.

5. Поддържайте дневната достатъчно светла. Модерната всекидневна е окъпана в много светлина, струяща от големи вертикални прозорци. Също толкова важни са и източниците на изкуствена светлина. Подберете ги да излъчват ярка, синьо-бяла светлина, вместо стандартните крушки с жълто бяла светлина.

6. Разположете богато произведения на изкуството. Модернитр картини и склуптори веднага превръщат вашият хол в малка галерия и създават интерес и особена атмосфера. Подберете нещата с вкус и не прекалявайте все пак.

7. Боядисайте стените в бяло, бежово или цвят „сметана”. Леко мръсно белите нюанси също работят за да изглежда Вашата стая модерно. При възможно най-неутрален цвят на стените за фон всичко останало се откроява осезателно.

8. Поставете линолеум на пода. Изберете ненатрапчив, обикновен цвят на кожата, съчетан с модерни шарки.

9. Отгоре поставете ярък червен или оранжев квадратен килим. Нека килимът да покрива само част от пода, а не целия. По този начин визуално се увеличава и пространството.

10. Поставете стъклена маса. Стъклото е лъскав материал, сравнително евтин и работи много добре в съвременните всекидневни. Масичка за кафе със стоманени или железни  основа и орнаменти, в съчетание със стъклен под придават модерно излъчване на помещението. Проявете свой собствен вкус при избора на конкретна форма и вид.

11. Поставете дивани, кресла и столове с възможно най-правоъгълни форми. Вместо да търсите мебели със заоблени форми, изберете правите ъгли. Черните мебели работят добре при стени в неутрален цвет, но също така е важно да има съвместимост със светлите ярки „петна”, които нарочно поставихме.

12. Украсете вашите мебели с възглавнички в ярки цветове, или пана на животни. Черно – белия печат на зебра е много подходящ и модерен, смело декорирана с червена, оранжева и зелена рамка. Отново се придържайте към квадратните форми.

Следвайки горните съвети Вие ще превърнете Вашата всекидневна в едно модерно и вдъхновяващо помещение, което ще зарежда с енергия всички присъстващи и обитетели на дома Ви.

hol

[smartads}moderen hol

vsekidnevna

Източник: i.cool-de.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*